UNIUNEA NATIONALA A NOTARILOR PUBLICI DIN ROMANIA


Cautare pe site

 

Europe for Notaries, Notaries for Europe - Training 2015-2017

*) click pe imagine pentru a vizualiza documentatia video pe siteul Institutului Notarial Roman


2017-04-24 12:12:34

 

ANUNT

Adresa privind cel de-al IV-lea Congres al Notarilor Europeni care se va desfasura in perioada 5-7 octombrie 2017 la Santiago de Compostela, Spania

Inscrierea in cadrul acestui eveniment este deschisa tuturor notarilor publici si se poate face accesand link-ul: https://www.notariesofeurope-congress2017.eu/.

*) click pe descriere pentru a descarca/vizualiza adresa in format electronic (.pdf)


2017-04-11 17:10:12

 

ANUNT

Dorim sa va informam ca Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a primit din partea Institutului European de Cercetare si Studii Notariale (IRENE), invitatia de a participa la seminarul dedicat temei succesiuni internationale ce va avea loc in data de 31 martie 2017, la Lausanne, Elvetia.

In cadrul acestui seminar vor participa reprezentanti din partea notariatelor din Algeria, Germania, Belgia, Canada, Spania, Franta, Grecia, Istrael, Italia, Olanda, Regatul Unit, Rusia si Elvetia.

Taxa de inscriere in cadrul acestui eveniment este de 580 de CHF/participant, sau 490 CHF pentru aderentii individuali UINL, si cuprinde participarea la seminar, inclusiv materialele pentru documentare, dejunul de lucru si pauzele de cafea.

In situatia in care doriti sa participati, va rugam sa folositi formularul prezent in Anexa. De asemenea, pentru a avea o evidenta a inscrierilor, va rugam sa trimiteti un e-mail de confirmare a inregistrarii la adresa Biroului de relatii internationale al Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Rominia, rei@unnpr.ro.

*) click pe descriere pentru a descarca/vizualiza adresa si formularul de inscriere in format electronic (.pdf)


2017-02-21 20:15:03

 

Dragi Colegi,

Va oferim cateva imagini pline de bucurie, cu minunatii nostri copii, fericiti alaturi de Mos Craciun, la Serbarea Pomului de Iarna organizata de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, care s-a desfasurat sambata, 17.12.2016, la Centrul de Conferinte AUDITORIUM din Bucuresti.

Le multumim in mod deosebit familiei de notari Mihaela, Ioana si Nicolae Manolache din Oltenita, precum si domnului notar public Florian Chirita din Zimnicea, doamnei notar public Cristina Terzea din Bucuresti si doamnei notar public Magdalena Todireanu din Alexandria, pentru bunatatile pe care ni le-au oferit pentru masa festiva si care au fost atat de apreciate de oaspetii nostri!

De asemenea, multumim Fundatiei Notar 2006 a Camerei Notarilor Publici Bucuresti, pentru prezenta la evenimentul nostru, copiilor voluntari din Asociatia ViitorPlus care ne-au incantat cu obiectele facute de ei si in mod deosebit, miciilor cercetasi ai Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei – Centrul Local Sfantul Nicolae Bucuresti, copiii doamnei notar public Monica Stroe, presedintele Asociatiei Notar 2006!
 


2016-12-22 16:53:16

 

Intalnire Prim-Ministrul Dacian Ciolos - UPLR si invitatii sai

In data de 28 noiembrie 2016, a avut loc la Hotelul Athene Palace Hilton, o intalnire a reprezentantilor majoritatii asociatiilor membre ale Uniunii Profesiilor Liberale din Romania (UPLR), precum si ai unor asociatii invitate, cu Prim-Ministrul Guvernului Romaniei, Domnul Dacian Ciolos, care a fost insotit de Domnul Dragos Pislaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

*) click pe descrieri pentru a descarca/vizualiza documentele in format electronic (.pdf)


2016-12-16 10:20:00

 

ANUNT

Vineri, 4 noiembrie 2016, Uniunea Profesiilor Liberale din Romania organizeaza cea de a IX- a editie a Conferintei „ Ziua Profesiilor Liberale din Romania “, care este celebrata in fiecare an.
Tema Conferintei se refera la “ Vocatia antreprenoriala a membrilor profesiilor liberale “, aspect deosebit de important pentru dezvoltarea viitoare a activitatilor desfasurate de acestia si pentru mentinerea unei inalte calitati a serviciilor furnizate de catre acestia clientilor, pacientilor si consumatorilor.
Pentru mai mute detalii legate de acest eveniment, va rugam sa accesati pagina de internet a Uniunii Profesiilor Liberale din Romania www.uplr.ro, rubrica CONTACT.

Precizam ca evenimentul va avea loc la Sala Panoramic a Hotelului Marshal Garden din Calea Dorobantilor nr. 50B, Sector 1, Bucuresti.
Lucrarile Conferintei incep la orele 9:30 si se vor incheia la orele 13:30.


2016-10-28 12:05:06

 

Comunicat privind "Ziua portilor deschise europene"

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) organizeaza marti, 25 octombrie 2016, „Ziua portilor deschise europene” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale si sediile secundare judetene.
Click aici pentru a vizualiza tot comunicatul in format pdf.

Locatiile de desfasurare a "Zilei portilor deschise europene" din data de 25.10.2016.
Click aici pentru a vizualiza tabelul in format pdf.

*) click pe descrieri pentru a descarca/vizualiza documentele in format electronic (.pdf)


2016-10-12 16:24:12

 

In atentia notarilor publici

Pentru a putea participa la cel de-al 28-lea Congres International al Notariatului care va avea loc la Paris, Franta, in perioada 19 – 22 octombrie 2016, dorim sa va reamintim faptul ca inscrierile sunt deschise prin intermediul unui formular on-line care poate fi accesat la adresa: http://congres-uinl-paris.org.

*) click pe descriere pentru a descarca/vizualiza adresa in format electronic (.pdf)


2016-09-28 15:35:47

 

COMUNICAT DE PRESA

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a participat azi, 31.08.2016, la dezbaterea publica organizata de catre Ministerul Justitiei cu privire la proiectul de Ordin al ministrului justitiei pentru completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, in sensul reducerii cu 50% a onorariului notarial pentru autentificarea actelor de dare in plata in conditiile Legii nr. 77/2016.

Cu ocazia dezbaterilor s-a sustinut de catre unii participanti ca pana la aceasta data au fost incheiate un numar de peste 1000 de acte de dare in plata. Dupa cum se stie, Uniunea Nationala a Notarilor Publici, a infiintat in baza legii, Registrul National de Evidenta a Actelor de Dare in Plata. Din datele inregistrate pana in prezent in acest Registru, numarul de acte de dare in plata finalizate, este de 193.

La aceasta dezbatere Uniunea si-a mentinut propunerea de reducere a onorariului pentru aceasta categorie de acte cu 50%.

Totodata, Uniunea Nationala a Notarilor Publici a solicitat si s-a oferit sa colaboreze cu factorii de decizie pentru lamurirea sintagmei costuri notariale din art.5 alin.(5) din Legea nr. 77/2016 . Consideram ca aceasta lamurire este imperios necesara pentru a elimina confuzia ca in aceste costuri notariale s-ar include si tariful de carte funciara.

*) click pe imagine pentru a vizualiza comunicatul de presa in format electronic (.pdf)


2016-09-01 09:55:56

 

Institutul Notarial Roman anunta organizarea unui curs de formare pentru persoanele care intentioneaza sa se angajeze in cadrul birourilor notariale. Participantii vor dobandi notiuni de teorie si de practica notariala, notiuni necesare unui angajat al biroului notarial (secretar, operator calculator, delegat de carte funciara).

La finalizarea cursurilor, participantii vor sustine o testare a cunostintelor dobandite si vor obtine, dupa caz, un certificate de absolvire sau un certificate de participare. Cursantii care vor obtine certificatul de absolvire vor fi inscrisi intr-o evidenta a persoanelor care doresc sa fie angajate intr-un birou notarial, care va fi tinuta la nivelul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania si va putea fi accesata de notarii publici.

Cursurile se vor desfasura in perioada 26 septembrie - 5 octombrie, intre orele 15.00-19.00, la Centrul de Conferinte Auditorium Pallady, din Bld. Theodor Pallady nr.40G, sector 3, Bucuresti, taxa de participare la curs fiind de 500 de lei. In functie de solicitarile primite, Institutul Notarial Roman intentioneaza sa organizeze aceste cursuri si in alte zone ale tarii.

La cursuri se poate inscrie orice absolvent de liceu, care are cunostinte de Microsoft Office – Word si Excel. Actele necesare pentru inscriere sunt: cartea de identitate, diploma de bacalaureat si C.V.-ul.

Inscrierile se fac pana in data de 16 septembrie 2016, in limita locurilor disponibile, prin e-mail la adresa secretariat@instiutulnotarial.ro

CERERE DE INSCRIERE

*) click pe descriere pentru a descarca cererea in format electronic (.doc)


2016-09-01 09:55:31

 

ANUNT IMPORTANT

In baza Dispozitiei nr. 60/18.08.2016 a Presedintelui Uniunii Nationale a Notarilor Publici, Camerele Notarilor Publici organizeaza examenul sau concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar, pentru ocuparea posturilor stabilite prin Hotararea Consiliului Uniunii nr. 35/24.06.2016, dupa cum urmeaza:
incepand cu data de 24 octombrie 2016 – proba orala
si 27 octombrie 2016 – proba scrisa


Relatii suplimentare cu privire la organizarea si desfasurarea examenului/concursului se obtin de la Camerele Notarilor Publici.

Faceti click aici pentru a vedea numarul total de locuri destinate examenului sau concursului de dobandire a calitatii de notar stagiar in anul 2016

 

*) click pe descriere pentru a descarca/vizualiza tabelul in format electronic (.pdf)


2016-08-22 15:37:01

 

ANUNT IMPORTANT

Institutul Notarial Roman organizeaza in perioada 8-9 septembrie 2016, la Centrul de Conferinte "Auditorium Pallady", situat in Bucuresti, Bld. Theodor Pallady, nr. 40G, sect. 3, Sala Buenos Aires, seminarul international cu tema "Regulamentele UE privind regimurile matrimoniale si parteneriatele inregistrate".

Evenimentul isi propune sa abordeze teme de interes pentru notari, avocati, judecatori si alti specialisti in domeniul dreptului legate de cele doua regulamente europene publicate in Jurnalul Oficial al Comunitatii Europene:
• Regulamentul (UE) 2016/1103 al Consiliului din 24 iunie 2016 de punere in aplicare a unei cooperari consolidate in domeniul competentei, al legii aplicabile si al recunoasterii si executarii hotararilor judecatoresti in materia regimurilor matrimoniale si
• Regulamentul (UE) 2016/1104 al Consiliului din 24 iunie 2016 de punere in aplicare a unei cooperari consolidate in domeniul competentei, al legii aplicabile si al recunoasterii și executarii hotararilor judecatoresti in materia efectelor patrimoniale ale parteneriatelor inregistrate.

Seminarul beneficiaza de participarea urmatorilor lectori din tara si din strainatate, profesori universitari si practicieni: Orsolya Szeibert, Conf.univ.dr. la Facultatea de Drept, Departamentul de Drept civil, Eotvos Lorand University (ELTE), Budapest – "Regimuri matrimoniale in Europa: diferentele si asemanarile in lumina noului regulament al UE si experientele Codului civil maghiar"; Markus Buschbaum, Notar public in Koln, Germania - "Parteneriate civile intre persoane de acelați sex"; Raphaëlle de Gourcy, Consilier juridic la CRIDON LYON, France - "Comparatie intre Convenția de la Haga din 14 martie 1978 si propunerea de regulament privind regimurile matrimoniale" ; Dan Andrei Popescu, Prof.univ.dr. Notar public in Cluj, Romania - "Parteneriatele civile inregistrate – legea aplicabila si recunoasterea acestora in lumina ordinii publice romane"; Ioana Olaru, Notar public in București, Romania - "Legea aplicabila regimului matrimonial. Conventiile matrimoniale"; Viviana Onaca, Director Directia Drept international si cooperare judiciara - "Jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene"; Sofia Henriques, Notar public in Lisabona, Portugalia – "Legea aplicabila in materia regimurilor matrimoniale".

Cererile de inscriere se trimit pana la data de 19.08.2016 la adresa conferinta@institutulnotarial.ro.

Relatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon: +(4031) 437.98.19.

Taxa de participare este de 150 euro si se achita in lei, la cursul Bancii Nationale a Romaniei din ziua efectuarii platii, in contul Institutului Notarial Roman: CIF – 26781193, IBAN – RO12RNCB0071115799310001, BCR Sucursala Plevnei, Adresa – Bucuresti, Str. G-ral H.M. Berthelor, nr. 41, sect. 1. Taxa include contravaloarea mapei evenimentului si serviciile de catering din pauzele de cafea si pranz.
 

Seminarul va fi echivalat cu un simpozion profesional in cadrul programului de formare continua a notarilor publici. Avand in vedere prevederile Deciziei nr. 419/25.11.2015 a Biroului Executiv al Consiliului Uniunii, contravalorea costului simpozionului urmeaza sa fie achitata de catre CNARNN-INFONOT.

FORMULAR DE INSCRIERE

 

*) click pe descriere pentru a descarca formularul in format electronic (.docx)


2016-08-18 10:16:06

 

COMUNICAT DE PRESA

Notarii publici din Romania se alatura eforturilor Ministerului Culturii de a readuce in patrimoniul cultural national sculptura lui Constantin Brancusi "Cumintenia Pamantului", unul dintre cele mai importante proiecte nationale, participand cu suma de 100.000 lei la subscriptia publica organizata de Guvernul Romaniei pentru achizitionarea acestei opere.

Tezaurul cultural national ne apartine tuturor si trebuie sa ne asumam impreuna responsabilitatea protejarii si mentinerii acestei fascinante opere de arta in spatiul public, spre a-si gasi locul binemeritat in cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei.

*) click pe imagine pentru a vizualiza comunicatul de presa in format electronic (.pdf)


2016-08-02 15:14:13

 

Repertoriul Legislatiei Romaniei - Evidenta Oficiala

Consiliul Legislativ ofera notarilor publici aceasta lucrare de referinta, care raspunde necesitatilor moderne de informare legislativa. Mentionam, de asemenea, ca varianta online a Repertoriului Legislatiei Romaniei, actualizata periodic, poate fi accesata pe pagina de internet a Consiliului Legislativ, la adresa www.clr.ro.

*) click pe imagine pentru a vizualiza lucrarea in format electronic (.pdf)


2016-07-28 07:52:26

 

Comunicat cu privire la aplicarea dispozitiilor Legii nr. 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite.

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentul in format electronic (pdf)


2016-07-01 14:55:00

 

Avand in vedere prevederile art. 2 alin. (4) din Regulamentul privind procedura de organizare si desfasurare a examenului sau concursului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar aprobat prin Hotararea Consiliului Uniunii nr. 72/2013, potrivit carora in situatia in care Consiliul Uniunii apreciaza ca nu se impune actualizarea sau modificarea tematicii si bibliografiei intr-un an, se adopta o hotarare in acest sens, Consiliul Uniunii in sedinta sa din data de 26 mai 2016 a adoptat Hotararea nr. 26/26.05.2016.

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentul in format electronic (pdf)


2016-06-01 12:18:42

 

LISTA MONUMENTELOR ISTORICE publicata in Monitorul Oficial nr.113 bis/2016

*) click pe descriere pentru a vizualiza Lista monumentelor istorice in format electronic (pdf)


2016-05-31 09:46:30

 

COMUNICAT DE PRESA

Referitor la discutiile aparute in spatiul public cu privire la aplicarea de catre notarii publici a Legii nr. 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite

*) click pe descriere pentru a vizualiza comunicatul in format electronic (pdf)


2016-05-18 14:29:26

 

Institutul Notarial Roman organizeaza cursuri de pregatire pentru candidatii la examenul de admitere in profesia de notar stagiar incepand cu data de 3 iunie 2016.
Cursurile se vor desfasura conform programului si tematicii din anexa. Taxa de participare este de 3.000 lei si se achita integral pana la data de 27 mai 2016 in contul Institutului Notarial Roman RO12RNCB0071115799310001 deschis la BCR - Sucursala Plevnei, Cod fiscal: 26781193.

Actele necesare pentru inscriere sunt următoarele:

- Cererea de inscriere ( Descarca aici );
- Copie a cartii de identitate;
- Copie a ordinului de plata.

Documentele mai sus mentionate se transmit pe adresa de e-mail: secretariat@institutulnotarial.ro, in atentia doamnei Rodica Libiu, sau la numarul de fax: 031.437.98.20.

ANEXA - PROGRAMUL, TEMATICA si FORMATORII cursurilor de pregatire pentru candidatii la examenul de admitere in profesia de notar stagiar. Click pe descriere pentru a putea vizualiza anexa in format pdf.


2016-05-17 11:52:22

 

COMUNICAT DE PRESA

Avand in vedere impactul social al Legii nr.77/2016 privind darea in plati a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, precum si dezbaterile existente in spatiul public cu privire la neplata impozitului pe venitul din transferul bunurilor din patrimoniul personal in aplicarea acestei legi, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a solicitat Ministerului Finantelor Publice un punct de vedere cu privire la obligativitatea platii de catre transmitator a acestui impozit la incheierea actelor de dare in plata, in conditiile Legii nr.77/2016.

Precizam ca, punctul de vedere al Ministerului Finantelor va fi adus de indata la cunostinta tuturor notarilor publici in vederea aplicarii in mod unitar a prevederilor legale.


*) click pe descriere pentru a vizualiza comunicatul in format electronic (pdf)


2016-05-12 09:39:31

 

Cunoasteti-va drepturile! Intrarea in vigoare a noului Cod civil - Ocrotirea persoanei si dreptul familiei

*) click pe imagine pentru a vizualiza documentul in format electronic (.pdf)


2016-04-13 08:59:18

 

Comunicat de presa privind lansarea Portalului de Jurisprudenta Romaneasca - Miercuri, 16 decembrie 2015, incepand cu ora 15.00, in sala Roma a Auditorium Pallady din Bulevardul Theodor Pallady nr. 40G, Sector 3, Bucuresti, are loc conferinta de lansare a Portalului de Jurisprudenta Romaneasca www.rolii.ro. Programul LANSARII PORTALULUI DE JURISPRUDENTA ROMANEASCA

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentul in format electronic (pdf)


2015-12-14 12:55:40

 


2015-12-14 12:34:32

 

Joi, 5 noiembrie 2015, Uniunea Profesiilor Liberale din Romania organizeaza cea de a VIII - a editie a Conferinţei "Ziua Profesiilor Liberale din Romania"

*) click pe descriere pentru a vizualiza comunicatul in format electronic (pdf)


2015-10-19 12:19:54

 

Tabelul continand adresele sediilor la care se va desfasura actiunea "Zilele portilor deschise" in data de 17 octombrie 2015

*) click pe descriere pentru a vizualiza lista in format electronic (pdf)


2015-10-15 13:46:18

 

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) organizeaza sambata, 17 octombrie, "Ziua portilor deschise" la Camerele Notarilor Publici, sediile principale si sediile secundare judetene.

*) click pe descriere pentru a vizualiza comunicatul de presa in format electronic (pdf)


2015-10-15 13:45:59

 

LISTA REZULTATELOR FINALE ALE CONCURSULUI DE SCHIMBARE A SEDIILOR BIROURILOR NOTARIALE DUPA SOLUTIONAREA CONTESTATIILOR - 12.10.2015

*) click pe descriere pentru a vizualiza lista rezultatelor in format electronic (pdf)


2015-10-13 15:25:35

 

LISTA REZULTATELOR IN URMA CONTESTAȚIILOR LA CONCURSUL DE SCHIMBARE A SEDIILOR BIROURILOR NOTARIALE, ORGANIZAT IN ZIUA DE 30.09.2015

*) click pe descriere pentru a vizualiza lista rezultatelor in format electronic (jpg)


2015-10-12 18:15:27

 

LISTA REZULTATELOR CONCURSULUI DE SCHIMBARE A SEDIILOR BIROURILOR NOTARIALE - 01.10.2015

*) click pe descriere pentru a vizualiza lista rezultatelor in format electronic (pdf)


2015-10-01 08:01:05

 

LISTA MEDIILOR ACORDATE DE CATRE COMISIA DE EXAMINARE LA CONCURSUL PENTRU DOBANDIREA CALITATII DE NOTAR STAGIAR, ORGANIZAT DE CAMERELE NOTARILOR PUBLICI

CNP Alba Iulia; CNP Bacau; CNP Brasov; CNP Bucuresti; CNP Cluj; CNP Constanta; CNP Craiova; CNP Galati; CNP Iasi; CNP Oradea; CNP Pitesti; CNP Ploiesti; CNP Suceava; CNP Targu Mures; CNP Timisoara

*) click pe descriere pentru a vizualiza listele cu rezultate in format electronic


2015-09-30 14:20:49

 

ANUNT

In baza Dispozitiei nr. 53/28.07.2015 a Presedintelui Uniunii Nationale a Notarilor Publici, Camerele Notarilor Publici organizeaza examenul sau concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar, pentru ocuparea posturilor stabilite prin Hotararea Consiliului Uniunii nr.57/26.06.2015, dupa cum urmeaza:

incepand cu data de 21 septembrie 2015 - proba orala
si 24 septembrie 2015 - proba scrisa


Relatii suplimentare cu privire la organizarea si desfasurarea examenului/concursului se obtin de la Camerele Notarilor Publici.

*) click pe descriere pentru a vizualiza numarul total de locuri destinate examenului sau concursului de dobandire a calitatii de notar stagiar in anul 2015 in format electronic


2015-07-29 10:20:17

 

ANUNT

Institutul Notarial Roman organizeaza la data de 30 septembrie 2015 concursul de schimbare a sediilor birourilor notariale, pe posturile prevazute in Ordinul ministrului justitiei nr. 3933/C/29.10.2014, privind actualizarea numarului posturilor de notar public destinate schimbarilor de sedii ale birourilor notariale pentru anul 2014, publicat in Monitorul Oficial al României nr. 806/05.11.2014, Partea I. Relatii suplimentare se obtin de la Institutul Notarial Roman, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si de la Camerele Notarilor Publici, precum si de pe site-urile acestor instituții.

Pentru a vizualiza lista cu locurile pentru care se organizeaza concursul,evidentiate pe Camere ale Notarilor Publici, pe judete, circumscripții judecătorești și pe localități, apasati aici.

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentele in format electronic


2015-07-20 09:59:36

 

ANUNT

   NOUL COD CIVIL - INTREBARI SI RASPUNSURI PE INTELESUL TUTUROR

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentele in format electronic


2015-06-15 16:05:00

 

ANUNT

   Avand in vedere prevederile art. 3 alin. (4) si art. 29 din Regulamentul pentru organizarea si desfasurarea examenului de definitivat si a concursului de admitere in functia de notar public aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 1494/C/2014, potrivit carora in situatia in care Consiliul Uniunii apreciaza ca nu se impune actualizarea sau modificarea tematicii si bibliografiei intr-un an, se adopta o hotarare in acest sens, Consiliul Uniunii in sedinta sa din data de 08 mai 2015 a adoptat Hotararea nr. 41/08.05.2015.
   Ministerul Justitiei prin adresa nr. 2/42957/08.06.2015 a avizat tematica si bibliografia astfel aprobata pentru anul 2015.


 

 

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentele in format electronic


2015-06-12 08:43:43

 

In urma intalnirii dintre reprezentantii notariatelor roman si francez ce a avut loc la Congresul Notarilor Francezi in data de 13 mai 2015, a fost prelungit cu inca 2 ani acordul de parteneriat incheiat intre Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Consiliul Superior al Notariatului Francez (Conseil superieur du notariat). In cuprinsul acordului de prelungire au fost prevazute clauze cu privire la intensificarea schimburilor de experienta intre cele doua notariate in materia pregătirii initiale si continue a notarilor la nivelul institutelor de pregatire de profil.


2015-05-19 12:44:41

 

COMUNICAT DE PRESA


Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (U.N.N.P.R.) organizeaza sambata, 9 mai 2015, in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S.Romania - Infocons) "Ziua Portilor deschise" la Camerele Notarilor Publici, sediile principale si sediile secundare judetene.

 

Tabel Camerele Notarilor Publici
sediile principale si sediile secundare judetene
la care se va acorda consultanta cu prilejul "Zilei Porţilor Deschise", sambata, 9 mai

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentele in format electronic


2015-05-06 10:12:42

 

Ghid de drept international privat in marteria dreptului familiei , Ghid de drept international privat in marteria succesiunilor(Guide in international private law in family matters , Guide in international private law in successions matters).

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentul in format electronic

2015-03-27 10:00:00


 

In baza Hotararii Consiliului Director al Institutului Notarial Roman nr. 7/23.02.2015 se organizeaza cursuri de pregatire pentru candidatii la examenul de admitere in profesia de notar stagiar.

Cursurile de pregatire vor avea o durata de 3h/sedinta si se vor desfasura incepand cu data de 15 aprilie 2015, iar taxa de participare este de 150 lei/sedinta.

Taxa se achita in contul Institutului Notarial Roman RO12RNCB0071115799310001 deschis la BCR-Sucursala Plevnei, Cod fiscal: 26781193.

Actele necesare pentru inscrierea la cursurile de pregatire profesionala organizate de catre INR sunt:

   - Cererea de inscriere (Descarca aici);
   - Copie a cartii de identitate;
   - Copie a ordinului de plata.

Acestea se transmit pe adresa de e-mail: secretariat@institutulnotarial.ro, in atentia doamnei Rodica Libiu, sau la numarul de fax: 031.437.98.20.

Participarea dvs. la fiecare curs de pregatire teoretica se va realiza prin transmiterea cererii de inscriere si dovada ordinului de plata.


2015-03-19 12:28:01

 

Prin Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr. 20/13.03.2015 s-au validat rezultatele concursului de admitere in functia de notar public, organizat de Institutul Notarial Roman in zilele de 24 si 26 februarie 2015

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentul in format electronic
**) afisat in data de 13.03.2015 ora 15:45


2015-03-13 15:45:00

 

Colocviu pentru practicieni

In data de 24 aprilie, concomitent Hexagonului Facultatilor de Drept din Romania, ce va avea loc anul acesta la Cluj-Napoca, se va organiza impreuna cu Asociatia Capitant un colocviu pentru practicieni cu tema Creditori vs. debitori - perspectiva Hexagonului.

Detalii pentru inscrieri gasiti la adresa:
http://evenimente.juridice.ro/2015/03/creditori-vs-debitori-perspectiva-hexagonului.html


2015-03-12 12:45:22

 

Tabel privind reprezentantii Camerelor Notarilor Publici in relatia cu mass-media

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentul in format electronic


2015-02-09 15:38:41

 

Comunicat de presa


Urmare informatiilor vehiculate in presa scrisa si audio-vizuala in legatura cu protestele traducatorilor si interpretilor autorizati pe marginea proiectului de lege postat pe site-ul Ministerului de Justitie pentru dezbatere publica in conformitate cu art.7 din Legea nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania face urmatoarele precizari:

1. Uniunea Nationala a Notarilor Publici nu a participat si nici nu a fost consultata la elaborarea proiectului de lege mai sus mentionat. Cu toate acestea, remarcam modul asemanator de reglementare a noii profesii a traducatorului si interpretului judiciar cu cea a notarului public.
2. Uniunea Natională a Notarilor Publici nu are nici un interes in ceea ce priveste reglementarea acestei profesii iar la nivel national exista o buna colaborare intre notarii publici si traducatorii autorizati.
3. dupa postarea pe site a proiectului de lege, Uniunea Nationala a Notarilor Publici a transmis Ministerului Justitiei propuneri si observatii, la adresa de mail indicata (dsc@just.ro).

Click aici pentru a vedea Comunicatul de presa in intregime.


2015-02-02 14:38:16

 

  Avand in vedere Hotararea Consiliului Uniunii nr. 115/06.11.2014, dorim sa comunicam notarilor stagiari admisi in sesiunea septembrie 2014, ca deschiderea cursurilor de pregatire teoretica a acestora va avea loc in data 17 noiembrie 2014.

   Locatia si ora de incepere a cursurilor de pregatire profesionala a notarilor stagiari vor fi comunicate ulterior.

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat


2014-11-11 13:46:08

 

ANUNT
   Miercuri, 5 noiembrie 2014, Uniunea Profesiilor Liberale din Romania, in parteneriat cu BANCA COMERCIALA ROMANA , GrECo JLT Romania GmbH Viena, Sucursala Bucuresti si Revista LEGAL MAGAZIN organizeaza cea de a VII - a editie a Conferintei " Ziua Profesiilor Liberale din Romania ", care este celebrata in fiecare an.
   Tema Conferintei se referă la " Consolidarea profesiilor liberale - mijloc de dezvoltare a economiei romanesti ", fapt ce demonstreaza importanta deosebita pe care sectorul economic al profesiilor liberale il are pentru beneficiarii serviciilor acestora - clienti, pacienti si consumatori, precum si pentru societatea romaneasca in general.
   Pentru mai multe detalii legate de acest eveniment, va rugam sa accesati pagina noastra de internet www.uplr.ro, rubrica CONTACT


 


2014-10-24 13:52:36

 

ANUNT
   Incepand cu data de 6 octombrie 2014, Camera Notarilor Publici Suceava isi schimba sediul din Str. Profesor Leca Morariu nr. 2, jud. Suceava si din B-dul George Enescu nr. 36A, bl. 36A, sc. A, ap. 6-7, jud. Suceava in Str. Curtea Domneasca nr. 6, mun. Suceava.
   Cu aceasta data la noua adresa va functiona si serviciu de APOSTILA/SUPRALEGALIZARE, inclusiv arhiva.


*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentele scanate

 

2014-10-02 10:18:40

 

Proiectul Statutului Casei de Asigurari a Notarilor Publici

Propuneri ce au in vedere atat cresterea gradului de credibilitate si profesionalism al acestei institutii care se regaseste in preocuparea permanenta de realizare a scopului principal al Casei de Asigurari - asigurarea de raspundere civila a notarului public pentru prejudiciile cauzate prin fapte si acte notariale, dar in special cresterea prestigiului profesiei de notar public intr-o societate tot mai divizata si imprevizibila din punct de vedere legislativ.

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat 


2014-09-18 09:12:13

 

Incepand cu data de 15.09.2014 Camera Notarilor Publici Bucuresti efectueaza procedura de supralegalizare a semnaturii si a sigiliului notarilor publici din circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti la sediul din Municipiul Bucuresti, str. G-ral H.M. Berthelot nr.42A, Sector 1. Programul de lucru cu publicul este urmatorul: luni-joi 09:00-11:00 primire cereri; 14:30-16:00 eliberare acte, vineri 09:00-10:30 primire cereri; 13:00-14:00 eliberare acte.

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat2014-09-17 10:17:43

 

Probleme dificile de drept civil 2014 - Impact in afaceri 2-3 octombrie 2014 (Editia a III-a)

*) Click pe descriere pentru a vizualiza pagina gazduita pe siteul juridice.ro2014-09-12 13:24:38

 

Tematica si bibliografia cu caracter teoretic atat pentru examenul de definitivat, cat si pentru concursul de admitere in functia de notar public pentru persoanele care au cel putin 6 ani vechime in functii de specialitate juridica, aprobate prin Hotararea Consiliului Uniunii nr. 49/30.05.2014 (anexa nr. 1)

Tematica si bibliografia cu caracter practic atat pentru examenul de definitivat, cat si pentru concursul de admitere in functia de notar public pentru persoanele care au cel putin 6 ani vechime in functii de specialitate juridica, aprobate prin Hotararea Consiliului Uniunii nr. 49/30.05.2014 (anexa nr. 2)

Precizare: Pentru proba teoretica, trimiterea bibliografica la lucrarea "D. Chirica, op. cit., 1997" din anexa nr. 1 la Hotararea Consiliului Uniunii 49/30.05.2014, de la temele 114, 115, 117-122, 124, 126, 130, 134, 135, se refera la lucrarea "Dan Chirica, Drept civil, Contracte speciale, Lumina Lex, 1997".
Avand in vedere noua republicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, la tratarea subiectelor care fac referire la Legea nr. 36/1995, candidatii vor avea in vedere Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 444 din data de 18 iunie 2014, intrucat s-a dat textelor o noua renumerotare.

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat

2014-09-04 16:18:16

 

PRECIZARE

Referitor la tematica si bibliografia pentru examenul sau concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar din anul 2014, facem precizarea ca trimiterea bibliografica la lucrarea "D. Chirica, op. cit., 1997", de la temele 21-22 si 24-28, se refera la lucrarea "Dan Chirica, Drept civil, Contracte speciale, Lumina Lex, 1997".


2014-08-26 16:31:10

 

Lista cuprinzand locurile vacante pentru care se organizeaza examenul sau concursul pentru dobandirea calității de notar stagiar

Camerele Notarilor Publici, care au stabilit locuri vacante, organizeaza examenul sau concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar, in urmatoarele zile:

- incepand cu data de 22 septembrie 2014 - proba orala;
- in data de 25 septembrie 2014 - proba scrisa.

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat

 

2014-08-01 13:47:49

 

CERERE DE OFERTA

Privind realizarea in parteneriat a unui proiect informatic de anonimizare a hotararilor judecatoresti si de publicare a acestora pe o pagina de internet care poate fi accesata gratuit de catre public


INSTITUTUL ROMAN PENTRU INFORMATII JURIDICE – ROMANIAN LEGAL INFORMATION INSTITUTE ROLII invita pe toti cei interesati sa depuna oferte privind realizarea in parteneriat a unui proiect informatic de anonimizare a hotararilor judecatoresti si de publicare a acestora pe o pagina de internet care poate fi accesata gratuit de catre public.

Elementele esentiale ale procedurii
Cerinte minime contractuale
Specificatii tehnice proiect

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentele scanate


2014-07-16 13:36:49

 

     Ministerul Justitiei, in calitate de autoritate contractanta, anunta initierea unei proceduri pentru selectia a 4 experti in cadrul programului„Justitie Civila”, 2011, proiectul „Imbunatatirea cooperarii dintre judecatorii si notarii publici in materie civila cu caracter transfrontalier” (JUST/2011/JCIV/AG/3417) pentru elaborarea a 2 ghiduri in domeniul dreptului international privat al familiei si al succesiunilor (2 experţi /ghid).
     Prezenta procedura se adreseaza specialistilor din Statele Membre UE, documentatia este disponibila atat în limba româna, cat si in limba engleza.
     Termenul limita de depunere a dosarului de inscriere la selectie este 02.06.2014 inclusiv.

Caiet de sarcini selectie experti elaborare 2 ghiduri
Invitatie de participare
Call For Experts Elaboration 2 Handbooks
Notice Selection

*) click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat


2014-05-26 10:44:48

 

Seminarul de formare profesionala " Familia si Succesiunea in lumina dreptului Uniunii Europene " in cadrul proiectului CNUE "Europa pentru Notari - Notarii pentru Europa" - 22 - 23 mai 2014, Centrul de Conferinte Auditorium Pallady Bucuresti

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat 

2014-05-08 10:16:14

 

COMUNICAT DE PRESA

Referitor la stirea difuzata ieri, 3 aprilie 2014, pe postul de televiziune Antena 1, privind declaratiile autentice notariale prin care o persoană consimte la donarea post-mortem, in scop terapeutic, a organelor, tesuturilor si celulelor

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat

 

2014-04-07 11:49:48

 

LISTA REZULTATELOR FINALE ALE CONCURSULUI

Rezultatele concursului de schimbare a sediilor birourilor notariale, concurs organizat in data de 14 februarie 2014, au fost validate prin Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr. 10/14.03.2014

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat

 

2014-03-27 09:27:30

 

LISTA REZULTATELOR FINALE ALE CONCURSULUI DUPA SOLUTIONAREA CONTESTATIILOR

Lista rezultatelor finale ale concursului de schimbare a sediilor birourilor notariale dupa solutionarea contestatiilor- 26.02.2014

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat

 

2014-02-26 13:24:31

 

LISTA REZULTATELOR CONTESTATIILOR

Lista rezultatelor contestatiilor la concursul de schimbare a sediilor birourilor notariale - 25.02.2014

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat

 

2014-02-25 21:03:17

 

COMUNICAT DE PRESA

Prin Ordinul comun al ministrului sanatatii si al ministrului justitiei nr.1158, privind infiintarea Registrului national al donatorilor de organe, tesuturi si celule, denumit R.N.D. s-a reglementat obligatia notarului public de a inscrie in R.N.D. datele de identificare ale donatorilor si declaratiile prin care acestia consimt la donarea post-mortem, in scop terapeutic, a organelor, tesuturilor si celulelor.

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat

 

2014-02-17 09:31:05

 

REZULTATE CONCURS

Lista rezultatelor concursului de schimbare a sediilor birourilor notariale - 15.02.2014

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat

 

2014-02-15 02:50:21

 

SUBIECTELE SI BAREMUL DE CORECTARE

Subiectele si baremul de corectare la concursul de schimbare a sediilor birourilor notariale - 14.02.2014

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat

 

2014-02-14 14:23:52

 

ANUNT
   La data de 14.02.2014 orele 09:00, la Sala Roma, etaj 4 din cadrul Centrului de Conferinte "Auditorium Pallady", Bulevardul Theodor Pallady, nr.40G, Sector 3, Bucuresti, se va desfasura concursul de schimbare a sediilor birourilor notariale.
   Candidatii la concursul de schimbare a sediilor birourilor notariale vor fi prezenti la locatia mentionata la orele 08:30 in vederea indeplinirii formalitatilor de identificare si acces in sala.


   LISTA CANDIDATILOR CARE NU PARTICIPA LA CONCURSUL DE SCHIMBARE A SEDIILOR BIROURILOR NOTARIALE, CONFORM DISPOZITIILOR ART.1 ALIN.3 DIN REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI DESFASURARE A CONCURSULUI DE SCHIMBARE A SEDIILOR BIROURILOR NOTARIALE

   LISTA CANDIDATILOR CARE VOR PARTICIPA LA CONCURSUL DE SCHIMBARE DE SEDII A BIROURILOR NOTARIALE - 5.02.2014

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentele scanate

 

2014-02-05 14:37:56

 

Vineri 24 ianuarie 2014, sub coordonarea doamnei Vicepresedinte Doina Rotaru, va avea loc la centrul de conferinte Auditorium Pallady o pregatire profesionala de specialitate a personalului camerelor si al Uniunii pentru aprofundarea noilor implementari cuprinse de Legea 36 si Regulament, privind organizarea activitatilor notariale. Si-au anuntat participarea peste 60 de angajati.


2014-01-23 14:14:03

 

In data de 9 ianuarie 2014 la solicitarea Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania a avut loc o intalnire la Ministrul Apelor si Padurilor intre doamna Lucia Varga - Ministru, doamna Doina Rotaru - Vicepesedinte si domnul Nicolae Liviu Popa - Director General privind completarea cadrului legal in materia pastrarii si depozitarii dispozitivelor special de marcat in domeniul forestier (ciocane silvice)


2014-01-23 14:06:50

 

ANUNT IMPORTANT!

Locurile vacante destinate schimbarilor de sedii pentru concursul din data de 14 februarie 2014,aprobate prin Ordinul ministrului justiției nr. 3692/C/27.11.2013

*) Click pe descriere pentru a vizualiza documentul scanat 


2014-01-13 16:47:13

 

ANUNT

Potrivit dispozitiilor Hotararii Consiliului Uniunii nr. 125/29.11.2013, data pentru inceperea cursurilor de pregatire teoretica si practica cu durata de 2 ani organizate de Institutul Notarial Roman pentru notarii stagiari care au promovat concursul de dobandire a calitatii din anul 2013 este data de luni, 20 ianuarie 2014.


2013-12-18 13:06:39

    In zilele de 5 si 6 Decembrie 2013, la Centrul de Conferinte „AUDITORIUM” Pallady – Bucuresti, ca urmare a unei fructuoase colaborari cu „Conseil Supérieur du Notariat”, din Franta, a avut loc cel de-al 7-lea Colocviu Franco-Român, de data aceasta cu temele „Informatizarea si gestiunea biroului notarial” si „Contractele matrimoniale”.


2013-12-11 14:45:03

 

COMUNICAT DE PRESA

Lansarea de catre Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a aplicatiei informatice de tip portal pentru accesul on-line la registrele nationale notariale


2013-12-02 13:18:51

 

COMUNICAT DE PRESA

Referitor la controlul profesional al actelor notariale avand ca parte pe notarul public Ioana Basescu


2013-11-21 14:07:08

 

Ordinul ANCPI nr. 1009/14.10.2013 pentru aprobarea Protocolului privind Metodologia de incasare si virare a tarifelor de publicitate imobiliara

Anexa 2 - Ordinul ANCPI nr. 1009/14.10.2013
Anexa 4 - Ordinul ANCPI nr. 1009/14.10.2013


2013-10-31 11:53:02

 

ANUNT !

Marti, 5 noiembrie 2013, Uniunea Profesiilor Liberale din Romania in parteneriat cu Banca Comerciala Romana organizeaza cea de a VI-a editie a Conferintei "Ziua Profesiilor Liberale din Romania", care este celebrata in fiecare an.

Tema conferintei se refera la "Conditia profesionistului liberal in societatea romaneasca - perespectiva asociatiilor membre".

Pentru mai multe detalii: http://uplr.ro/principalr.html sectiunea Contact.


2013-10-28 08:15:36

 

Programul conferintei "Ziua Europeana a Justitiei Civile" - Luxembourg 2013


2013-10-24 09:47:31

 

Ziua Europeana a Justitiei Civile 2013

Conferinta are loc pe data de 25 octombrie 2013 la Luxembourg si este evenimentul cheie al Zilei europene a Justitiei civile, beneficiind de sprijinul oficial al Consiliului Europei si al Comisiei Europene, in cadrul proiectului de formare finantat de Comisia Europeana "Europa pentru Notari - Notarii pentru Europa".
Inscrierea este gratuita si se poate face pe: www.conference-notaire-luxembourg.lu


2013-10-16 12:32:25

 

Notarii ajuta sinistratii - Septembrie 2013


2013-09-27 16:07:34

 

Opinie referitoare la propunerea de crestere a rolului secretarului comunei in ceea ce priveste actele notariale


2013-09-21 08:24:50

 

"Prioritatea noastra pe termen mediu este consolidarea institutionala pe bazele prevederilor legii revizuite" - Dumitru Viorel Manescu, presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici Din Romania


2013-09-21 08:22:03

 

Lucrarile Seminarului "Familia si succesiunea in lumina dreptului Uniunii Europene" la centrul Auditorium Pallady


2013-09-21 08:18:58

 

Cerere de oferta
INSTITUTUL ROMAN PENTRU INFORMATII JURIDICE – ROMANIAN LEGAL INFORMATION INSTITUTE ROLII invita pe toti cei interesati sa depuna oferte privind realizarea in parteneriat a unui proiect informatic de anonimizare a hotararilor judecatoresti si de publicare a acestora pe o pagina de internet care poate fi accesata gratuit de catre public.


2013-09-19 21:49:57

 


LIVE STREAMING - Family Laws and Succesions in light of EU law. 19-20 september 2013


2013-09-18 15:17:20

 

    Metodoogie de evaluare a conformitatii cu noile recomandari FATF si de evaluarea eficientei sistemelor CSB/CFT, Ghidul FATF privind evaluarea nationala a riscului fata de spalarea banilor si finantarea terorismului, precum si Minuta Intalnirii Plenare FATF


2013-09-09 12:14:05

 

   Precizări cu privire la:

      - tematica si bibliografia cu caracter teoretic si practic atat pentru examenul de definitivat, cat si pentru concursul pentru ocuparea locurilor vacante de notar public, pentru persoanele care au cel putin 6 ani vechime in functii de specialitate juridica

      - tematica si bibliografia pentru examenul sau concursul de dobandire a calitatii de notar stagiar, atat pentru proba orala, cat si pentru proba scrisa


2013-08-26 15:03:51

 

Lista coduri portal C.N.A.R.N.N. - Infonot


2013-08-26 15:03:38

 

Numărul total de locuri vacante pentru care Camerele Notarilor Publici organizează examenul/concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar, în zilele de 21 octombrie 2013 – proba orală și 28 octombrie 2013 – proba scrisă.


2013-08-26 15:03:23

 

TABEL PRIVIND NUMĂRUL LICENȚELOR DE FUNCȚIONARE ALE BIROURILOR NOTARIALE DIN CADRUL CAMEREI NOTARILOR PUBLICI


2013-08-26 15:03:08

 

Pozitia UNNPR fata de apelul UNBR referitor la dreptul de acces la instanta prin modalitatea de reglementare a taxelor judiciare de timbru

Link unbr.ro privind asigurarea garanţiilor dreptului de acces la instanta prin reglementarile in materia taxelor judiciare de timbru


2013-08-26 15:02:42

 

Tematica si bibliografia actualizata a examenului sau concursului privind dobandirea calitatii de notar stagiar - PROBA SCRISA


2013-08-14 08:23:00

 

Tematica si bibliografia actualizata a examenului sau concursului privind dobandirea calitatii de notar stagiar - PROBA ORALA


2013-08-14 08:22:45

 

Tematica si bibliografia cu caracter TEORETIC atat la examenul de definitivat cat si la concursul pentru ocuparea locurilor vacante de notar public, aprobate prin Hotararea nr. 189 din 12.06.2013


2013-08-14 08:22:35

 

Tematica si bibliografia cu caracter PRACTIC atat la examenul de definitivat cat si la concursul pentru ocuparea locurilor vacante de notar public, aprobate prin Hotararea nr. 189 din 12.06.2013


2013-08-14 08:21:35

 

Comunicat de presa
In atentia tuturor beneficiarilor serviciilor notariale, referitor la actul autentic incheiat intr-un singur exemplar original


2013-08-14 08:21:05